2011
4
SEP
 
Na festivalu Hefaiston


Kot že devet let zapored, smo se tudi letos zadnji vikend v avgustu odpravili na Češko.  Sredi Moravske ravnine nad mestom Lipnik n.B. stoji grad Helfštyn, kjer se je letos odvijal že trideseti tradicionalni festival Hefaiston. Gre za največje srečanje in tekmovanje umetnih kovačev na stari celini z udeležbo kovačev iz vsega sveta.
 Letos smo na pot odšli s pričakovanjem na uspeh. Za tekmovanje v demonstracijskem kovanju sva se z Gregom za razliko od prejšnjih let pripravljala dober teden pred odhodom, pa tudi sama ideja   "Heavy metal gosli"  je bila fantastična. Edina težava je bil čas, saj imamo tekmovalci za izdelavo svojega izdelka na voljo samo dve uri. Doma sva v tretjem poiskusu porabila deset minut več, ampak sva trnirala po končanem "šihtu". Ob predpostavki, da gremo na pot v četrtek, da se v petek dobro spočijeva, bova v soboto tistih deset minut nadoknadila. Pa sva jih. Kljub peklenski vročini je bil tudi tempo peklenski, rezultat pa lična violina skoraj  brez napake.
 Glede na odziv občinstva in konkurence, sva skrivaj pričakovala zmago. Vendar je tudi ostalih 45 ekip prikazalo pravo mojsterstvo. Konec koncev se na to tekmovanje ne more prijaviti vsak, udeležence na podlagi referenc povabi organizator.
 Pa je prišla nedelja, razglasitev rezultatov in za "heavymetalove housle" sva z Gregom zasedla drugo mesto. Prvo mesto sta zasedla Slovaka Pavel Zlatoš in Daniel Mikloš za delo Skleda, tretji pa je bil Izraelec Drar Eyad Khalaily, svoje delo je naslovil Svoboda.
Fotografije iz tekmovanja si lahko ogledate v rubriki fotografije izdelkov: udeležba na prireditvah in tekmovanjih, na ogled pa je tudi kratek film.

Bruno Kalčič

Povezave:
-http://www.kovacija.si/?stran=galerija&kat=10&page=1&limit=20&skip=0
-http://www.kovacija.si/?stran=Filmi_in_predstavitve
 

uredil : Bruno Kalčič
Datum objave : Nedelja, 4 September 2011 18:02

Na festivalu Hefaiston Na festivalu Hefaiston Na festivalu Hefaiston Na festivalu Hefaiston Na festivalu Hefaiston Na festivalu Hefaiston Na festivalu Hefaiston Na festivalu Hefaiston Na festivalu Hefaiston Na festivalu Hefaiston Na festivalu Hefaiston Na festivalu Hefaiston Na festivalu Hefaiston Na festivalu Hefaiston Na festivalu Hefaiston Na festivalu Hefaiston

 

◄ nazaj Celoten arhiv ►

Skupine novic :

Splošno (10)
iskanje po novicah
išči po naslovu
išči po vsebini

RSS Novice Umetno kovaštvo Bruno Kalčič s.p.